Een geel stuk gras op de plek waar de boom eerst stond
NOS NieuwsAangepast

De boom die Macron als geschenk aan Trump gaf, is opeens verdwenen

Macron was er zo blij mee, de boom die hij samen met Trump plantte op het terrein bij het Witte Huis in Washington. De Franse president gaf de eik als een geschenk aan de VS tijdens zijn staatsbezoek. Maar nu, een paar dagen later, is de boom weg. En een dag lang wist niemand waar de boom was.

"100 jaar geleden vochten Amerikaanse soldaten in Frankrijk om onze vrijheid te verdedigen. Deze eik, mijn cadeau aan Donald Trump, herinnert ons aan de band die we hebben", twitterde Macron afgelopen maandag. Een paar uur eerder had hij samen met Donald en Melania Trump en zijn vrouw Brigitte de boom geplant. Met gouden scheppen.

Het planten van de boom bij het Witte Huis

Maar op de plek waar maandag de boom stond, is nu alleen nog een geel stuk gras te zien. De boom staat namelijk in quarantaine, omdat er mogelijk parasieten op zitten. Die zouden ook op de rest van het terrein terecht kunnen komen en dat wilde het Witte Huis voorkomen.

"De boom wordt snel weer herplant", laat een Franse overheidsmedewerker weten aan persbureau Reuters. "Geen zorgen, het gaat goed met de boom."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl