Kitty van Male in actie tegen Oranje-Rood

Goede start in play-offs voor hockeysters Den Bosch en Amsterdam

De hockeysters van Den Bosch en Amsterdam zijn de play-offs in de hockeyhoofdklasse goed begonnen. Landskampioen Den Bosch won met 1-0 van SCHC, Amsterdam versloeg Oranje-Rood met 3-0.

In Eindhoven kwam Amsterdam al na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Marijn Veen. Oranje-Rood, dat vorige week in een rechtstreeks duel met concurrent Laren de play-offs bereikte, haalde niet hetzelfde niveau tegen Amsterdam.

Van Male op dreef

Ook na rust was het meteen raak voor Amsterdam. Kitty van Male zette de ploeg met een droge knal met de backhand op 0-2. Oranje-Rood kreeg daarna nog wel een aantal kansen (waaronder vier strafcorners), maar kwam niet tot scoren.

Dat lukte Amsterdam in de slotfase nog wel. Na een mooie strafcornervariant was het opnieuw Van Male die trefzeker was en de 0-3 op het scorebord zette.

Welten bezorgt Den Bosch zege

Het andere duel in de play-offs, tussen SCHC en Den Bosch, eindigde in 0-1. Den Bosch begon goed in Bilthoven en was via Lidewij Welten en Frédérique Matla meteen gevaarlijk.

SCHC had het vooral achterin moeilijk tegen de landskampioen, maar de ploeg uit Bilthoven hield Den Bosch toch knap op 0-0 voor rust.

Lidewij Welten in actie voor Den Bosch

Na de slechte start kwam SCHC beter in de wedstrijd en was het tweede kwart weer beter, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Den Bosch voerde na rust de druk op. De ploeg van coach Raoul Ehren werd gevaarlijker, maar kwam lang niet tot scoren.

Pas in het laatste kwart zorgde Welten voor de enige treffer van de middag. Het leek een discutabel doelpunt, want Den Bosch leek vlak daarvoor shoot te maken. De treffer bleef staan en bleek uiteindelijk ook de eindstand in Bilthoven.

Wedstrijd twee

Zaterdag 5 mei staan de tweede wedstrijden op het programma. Amsterdam speelt thuis tegen Oranje-Rood en SCHC gaat op bezoek in Den Bosch.