NOS VoetbalAangepast

Uitzinnige Fortunezen vieren promotie met een lach en een traan

Fortuna Sittard keert terug in eredivisie, Jong Ajax kampioen

Perr Schuurs en Kevin Hofland konden hun tranen niet bedwingen na de zege op Jong PSV (1-0) en de promotie naar de eredivisie. Twee kinderen van de club. De een pas 18 jaar en aanvoerder, de ander 38 jaar en coach van Fortuna.

Met Cláudio Braga nam Hofland eind februari het roer over van Sunday Oliseh. Als speler maakte hij nog sportieve hoogtijdagen met de club mee. Daarna trad het verval in bij zijn club.

Hofland: ik ben trots

"Ik heb van dichtbij meegemaakt wat hier gebeurd is", zegt Hofland. "De club was bijna dood en is weer opgestaan, weer bijna dood en weer opgestaan. En nu staan we hier. Ik ben trots."

"Ik heb er geen woorden voor", zegt aanvoerder Schuurs. "Alle liefde voor de club en die blijf ik houden. De club heeft de afgelopen jaren veel ellende meegemaakt en dat we dit nu kunnen meemaken is fantastisch."

Schuurs neemt met promotie afscheid van de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. Hij vertrekt naar Ajax, dat hem in januari al had overgenomen en had verhuurd aan Fortuna. "Een perfect afscheid. Kan niet beter", zegt de Limburger.

Bij de toekomstige club van Schuurs was het ook feest op zaterdag, vanwege het kampioenschap in de Jupiler League. "Ik ben trots", zei coach Michael Reiziger. "Ik vind het schitterend voor de spelers. Ze hebben toch geschiedenis geschreven."

"Een geweldige ontlading", reageerde Jong Ajax-aanvoerder Leon Bergsma. "Ik ben zo ongelooflijk trots op deze jongens. Het begon verschrikkelijk met Nouri. Deze is ook voor hem. Maar sportief een geweldig jaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl