Teleurstelling bij NEC-spelers Anass Achahbar en en Gregor Breinburg na het mislopen van directe promotie
NOS VoetbalAangepast

Welke clubs maken via de play-offs nog kans op de eredivisie?

Met de titel van Jong Ajax zit het seizoen 2017/2018 van de Jupiler League erop. Fortuna Sittard is als tweede geëindigd en is daarmee zeker van promotie. Maar wie maken er verder nog kans op een plaats in de eredivisie?

NEC liep directe promotie op de laatste speeldag mis, maar heeft nog een mogelijkheid via de play-offs. Ook De Graafschap, Telstar, FC Emmen, SC Cambuur, Almere City, MVV Maastricht en FC Dordrecht hebben zich voor de play-offs gekwalificeerd.

Eindstand Jupiler League

De vier best geklasseerde clubs (NEC, De Graafschap, Telstar en FC Emmen) stromen in de tweede ronde van de play-offs in. De andere vier ploegen komen dinsdag al in de actie in de eerste ronde.

In de tweede ronde komen ook de nummers 16 en 17 van de eredivisie erbij. Op dit moment zijn dat Roda JC en Sparta Rotterdam, maar er zijn in de eredivisie nog twee speelrondes te gaan.

De vier winnaars van de tweede ronde spelen op 17 en 20 mei de finales van de play-offs. De twee winnaars van de finales komen volgend seizoen uit in de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl