GETTY
NOS NieuwsAangepast

Familie Avicii: hij kon niet meer en wilde rust

De familie van Avicii heeft in een nieuwe verklaring gezegd dat de dj "zo niet langer kon doorgaan" en dat hij "rust wilde vinden". "Hij was een zoeker, een kwetsbare artiest die zo hard werkte dat het leidde tot extreme stress." De formulering die de familie gebruikt, lijkt erop te wijzen dat de dj zelfmoord heeft gepleegd.

Tim Bergling, de echte naam van Avicii, overleed vorige week in Oman op 28-jarige leeftijd. Details over zijn dood werden toen niet bekendgemaakt.

"Tim was niet bestand tegen de zakelijke machine waarin hij was beland," schrijft de familie. "Hij was een gevoelige jongen die hield van zijn fans maar de spotlights meed. Hij worstelde erg met gedachten over betekenis, leven en geluk. Hij kon niet meer. Hij wilde rust."

In 2016 stopte Avicii met optredens, wel bleef hij nummers schrijven en produceren. Over die keuze zegt zijn familie: "Toen hij met toeren stopte wilde hij een balans vinden in zijn leven tussen gelukkig zijn en doen waar hij het allermeest van hield: muziek maken."

"Tim, we zullen altijd van je houden en je wordt verschrikkelijk gemist", schrijft de familie. "De mens die je was en je muziek zullen je herinnering levend houden."

Gezondheid

Bergling had de afgelopen jaren verschillende problemen met zijn gezondheid. In 2014 werden zijn galblaas en blindedarm verwijderd na een ontsteking van zijn alvleesklier, die deels werd veroorzaakt door overmatig drinken. Tijdens zijn herstel moest hij verschillende concerten afzeggen.

Hij werd onder meer bekend met hits als Wake Me Up en Le7els.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl