Een Jemenitisch jongetje wordt behandeld nadat hij bij een luchtaanval verwondingen had opgelopen
NOS NieuwsAangepast

Doden bij luchtaanval op bruiloft Jemen, bruid mogelijk ook gedood

Bij een luchtaanval in Jemen zijn minstens twintig mensen gedood die bij een bruiloft aanwezig waren. Onder de slachtoffers zou ook de bruid zijn. De luchtaanval is uitgevoerd door de internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië, die strijdt tegen de Houthi-rebellen in het land.

In een ziekenhuis in de westelijke provincie Hajjah werden 45 gewonden binnengebracht, onder wie 30 kinderen. Van sommigen is de toestand kritiek, zei het hoofd van het ziekenhuis tegen het Amerikaanse persbureau AP.

Een woordvoerder van de door Saudi-Arabië geleide coalitie zegt dat het nieuws over de luchtaanval zeer serieus genomen wordt en zal worden onderzocht.

Veel slachtoffers na luchtaanval op bruiloft in Jemen

Rebellenleider omgekomen

Afgelopen weekend maakten luchtaanvallen ook slachtoffers onder de bevolking. Zaterdag kwamen minstens twintig burgers om. En zondagavond zou een familie van vijf zijn overleden bij een luchtaanval. De coalitie zegt dat burgers geen doelwit zijn.

Vorige week is Houthi-rebellenleider Saleh al-Samad bij een luchtaanval omgekomen. Dit maakte rebellensite Al Masirah vandaag bekend, om vlak daarna te schrijven dat Mahdi al-Mashat hun nieuwe leider wordt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl