Feyenoord wint de KNVB-beker
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord verslaat teleurstellend AZ in 100ste bekerfinale

Feyenoord heeft voor de dertiende keer het KNVB-bekertoernooi gewonnen. De club uit Rotterdam was in De Kuip met 3-0 AZ de baas, waardoor aanvoerder Karim El Ahmadi de, vanwege de honderdste editie goudgekleurde, beker in ontvangst mocht nemen.

De Alkmaarders hadden aanvankelijk de overhand, maar oogden een beetje timide. Feyenoord wachtte rustig af en sloeg na een klein half uur toe: een kopbal van Steven Berghuis werd gekeerd door keeper Marco Bizot waarna Nicolai Jørgensen er als de kippen bij was om de rebound binnen te tikken.

De ijverige Wout Weghorst probeerde AZ weer in beweging te krijgen en stichtte wat gevaar. Aan de andere zijde was Tonny Vilhena dichtbij met een knap gedrukt schot.

Samenvatting KNVB-bekerfinale

Van Persie scoort

Bij de rust hadden de Feyenoorders de touwtjes stevig in handen en erna volgde de beloning: Robin van Persie zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug van Berghuis en stiftte prachtig binnen.

AZ moest nu komen en creëerde een paar minuten later een enorme kans. Weghorst kopte, Guus Til verlengde met zijn grote teen en tikte de bal recht in het gezicht van doelman Brad Jones.

In het vervolg golfde het spel op en neer. AZ kon echter geen vuist maken en moest zich erbij neerleggen dat het voor het tweede opeenvolgende seizoen de bekerfinale zou verliezen. Feyenoord vierde al vroeg zijn feestje en maakte via Jens Toornstra in de extra tijd nog 3-0.

 • Pro Shots
  Robin van Persie scoort de 2-0 tegen AZ
 • Pro Shots
  Robin van Persie heeft gescoord tegen AZ
 • Pro Shots
  Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie

Vierde hoofdprijs

Voor trainer Giovanni van Bronckhorst is het de vierde hoofdprijs in drie seizoenen: de KNVB-beker in 2015/2016, de landstitel in 2016/2017 en in het huidige seizoen de Johan Cruijff-schaal en opnieuw de KNVB-beker.

Voor Robin van Persie is het de eerste Nederlandse hoofdprijs. De aanvaller was er wel bij toen Feyenoord in 2002 de UEFA Cup won.

 • ANP
  Jean-Paul Boëtius en Robin van Persie vieren het winnen van de KNVB-beker
 • Pro Shots
  Nicolai Jorgensen opent de score tegen AZ

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl