Miley Cyrus (l) en Ariana Grande (r) tijdens benefietconcert voor de aanslag in Manchester ANP

Voor het eerst sinds de aanslag in Manchester op 22 mei 2017 heeft de Amerikaanse zangeres Ariana Grande een nieuwe single uitgebracht. Het nummer No Tears Left to Cry is een eerbetoon aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag in Manchester die plaatsvond vlak na het concert van Grande.

Na de aanslag annuleerde Grande de rest van haar tour en stopte ze tijdelijk met muziek maken. De single die vandaag is verschenen bevat een optimistische boodschap voor haar fans. "I'm loving, I'm living, I'm picking it up", zingt de zangeres (ik heb lief, ik leef, het gaat beter). Niet alleen in de tekst, maar ook in de bijbehorende videoclip verwijst ze naar de aanslag.

Een Manchester-werkbij vliegt richting de camera Vevo

In het laatste shot van de clip vliegt er een bij richting de camera, een hommage aan Manchester. De honingbij is een belangrijk symbool van de Britse stad, dat bijvoorbeeld op straatlantaarns, vuilnisbakken en het stadswapen staat. Dat detail in de clip is niet onopgemerkt gebleven: de video is in een paar uur tijd al 4 miljoen keer bekeken op YouTube en op sociale media reageren mensen vol lof.

"Die kleine bij betekent zo veel", twittert een fan. "Iedereen die getroffen werd door de aanslagen is er zo goed overheen gekomen. Ik ben trots op jullie." Een andere fan zegt: "Het was heel simpel, maar het betekent heel veel voor de betrokkenen."

Sinds de aanslag op 22 mei 2017 is de honingbij van een stadssymbool uitgegroeid tot een internationaal vredessymbool. Naar schatting lieten vorig jaar 10.000 mensen wereldwijd een tattoo van de Manchester-bij zetten om de slachtoffers te eren en geld in te zamelen voor de nabestaanden.

STER reclame