Na de aanslag stopte Ariana Grande haar Dangerous Woman Tour Reuters

Zondag is er in Manchester een benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag bij de Manchester Arena van vorige week maandag. Samen met Ariana Grande treden internationale sterren op in het Old Trafford-cricketstadion, waar 50.000 mensen in kunnen.

Behalve van Ariana Grande zijn er ook optredens van Coldplay, Justin Bieber, Niall Horan (One Direction), Miley Cyrus, Usher, Pharrell Williams en Katy Perry. De opbrengst van het concert gaat naar het We Love Manchester-noodfonds. Het concert wordt rechtstreeks uitgezonden op de BBC.

De aanslag in Manchester was aan het einde van een concert van Ariana Grande. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf op. Daarbij kwamen 22 mensen om en raakten tientallen mensen zwaargewond. Vijftig gewonden worden nog in het ziekenhuis behandeld.

Onder de doden waren veel concertgangers, onder wie zeven kinderen. Ariana Grande schortte haar Dangerous Woman-tournee op na de aanslag, maar ze beloofde dat ze zou terugkeren naar Manchester.

Oasis

Zanger Liam Gallagher, samen met zijn broer Noel vroeger het hart van de band Oasis, geeft de opbrengst van zijn optreden vanavond in Manchester ook aan de slachtoffers van de aanslag.

De omgekomen dader van de aanslag was een Brit van Libische afkomst, Salman Abedi. De politie heeft in de periode na de aanslag zestien mensen gearresteerd, onder wie een broer en de vader van Abedi. Twee mensen zijn vrijgelaten. Het onderzoek gaat nog verder; er zijn rond de duizend rechercheurs op de zaak gezet.

De situatie in Groot-Brittannië is een dikke week na de aanslag nog gespannen. In Manchester werd vandaag voor de tweede keer in een week een straat afgesloten en in High Wycombe, zo'n dertig kilometer van Londen, werd het station ontruimd op last van de politie.

STER reclame