EPA
NOS NieuwsAangepast

CIA-directeur Pompeo ontmoette Kim Jong-un

De directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, Mike Pompeo, heeft afgelopen week een ontmoeting gehad met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. President Trump heeft een bericht daarover van The Washington Post bevestigd.

Volgens Trump was het een prettig gesprek en worden de details nu uitgewerkt. "Denuclearisatie zou fantastisch voor de wereld zijn en ook voor Noord-Korea", twittert de president.

De gesprekken in Pyongyang moesten de weg vrijmaken voor een gesprek tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider. De ontmoeting tussen Pompeo en Kim vond plaats kort nadat bekend was geworden dat Pompeo de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken wordt.

President Trump meldde gisteren al dat er op hoog niveau is gesproken met Noord-Korea, maar hij wilde toen verder geen details geven. Hij zei wel dat hij denkt dat een ontmoeting met Kim ergens in de komende twee maanden kan plaatsvinden.

EPA
CIA-directeur Mike Pompeo

De laatste keer dat er op Amerikaans kabinetsniveau werd gesproken met een Noord-Koreaanse leider was in 2000. Toen bracht minister Albright van Buitenlandse Zaken een bezoek aan Kim Jong-il, de vader van Kim Jong-un.

De CIA wil tegenover The Washington Post niet reageren op de berichten. Ook de Noord-Koreaanse regering blijft stil.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl