Duitse videoscheids roept spelers terug in rust voor penalty

Aangepast

Tijdens het treffen in de Bundesliga tussen FSV Mainz en SC Freiburg heeft zich een opmerkelijk voorval afgespeeld. Beide ploegen waren na het fluitsignaal voor de rust al in de catacomben, op weg naar de kleedkamer, maar werden op last van de videoscheidsrechter teruggeroepen voor een penalty voor de thuisploeg.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Videoscheidsrechter roept spelers terug in rust
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Guido Winkmann, de scheidsrechter van dienst, zag vlak voor rust een handsbal van Marc-Oliver Kempf over het hoofd. Die was videoscheidsrechter Bibiana Steinhaus echter niet ontgaan. Ze attendeerde Winkmann erop en die besloot alle 22 spelers terug het veld op te roepen en de bal op de stip te leggen.

Pablo De Blasis benutte vervolgens de strafschop en zette Mainz daardoor op voorsprong. De Blasis schoot kort voor tijd ook de 2-0 eindstand op het bord. Mainz passeerde Freiburg en staat nu op de veilige vijftiende stek in de Duitse competitie.

In de Bundesliga wordt de videoscheidsrechter sinds dit seizoen gebruikt. De reacties zijn vooralsnog verdeeld. In januari schreef het blad Kicker dat 47 procent van de voetballers van het systeem af zou willen. Doordat de scheidsrechter soms langs de kant beelden moet bekijken, zou de vaart uit de wedstrijden worden gehaald.

Bundesliga English
@Bundesliga_EN
Huge confusion to end the half, but only one thing matters... @Mainz05en take an absolutely CRUCIAL lead into the break! 🤡 #M05SCF
11 maanden geleden

STER Reclame