Dotan
NOS NieuwsAangepast

Zanger Dotan stopt met social media: 'Het is niet goed te praten'

Zanger Dotan heeft in een videoboodschap op Facebook toegegeven dat hij fake-accounts op social media heeft ingezet om zijn eigen werk te promoten.

"Ik moet toegeven dat ik aan het begin van mijn carrière in 2011 ben gaan zoeken naar mogelijkheden om mijn muziek te promoten en aan de man te brengen en dat ik hiervoor de hulp heb ingeschakeld van een aantal profielen en kanalen op social media", aldus Dotan.

Bekijk hier een deel van de videoboodschap die Dotan op Facebook heeft gezet:

Dotan geeft bedrog toe en toont berouw

"Dit heb ik uitgewerkt met een team en het is iets waar ik achteraf ontzettend veel spijt van heb en wat ik heel dom vind. Ik was heel naïef en veel te ambitieus en onzeker, denk ik."

"Afgelopen week ben ik geïnterviewd door de schrijver van het artikel dat afgelopen weekend verscheen (in de Volkskrant) en helaas heb ik hier niet helemaal eerlijk in geantwoord omdat het me overviel, omdat ik bang was en me schaamde en omdat ik niet zo goed wist wat ik moet zeggen. Dat is heel fout. Dat betreur ik echt heel erg."

Jongetje met leukemie

De zanger doet in zijn verklaring afstand van het verhaal over het jongetje met leukemie, dat hij zou hebben gesproken na een concert. Uit onderzoek van de Volkskrant bleek dat dat jongetje nooit heeft bestaan.

"Het is iets waar ik absoluut afstand van doe, dat niet uit mijn hoofd komt, dat ik niet heb geschreven en dat ik heel erg vind. Maar ik moet wel de verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat het zo'n lange tijd als reactie onder mijn bericht heeft gestaan. Ik had dit moeten ontkrachten, ik had hier actie tegen moeten ondernemen," zegt de zanger.

Hij snapt dat mensen boos op hem zijn. "Ik had gewoon actie moeten ondernemen en dat is niet goed te praten."

Mooie herinneringen

Dotan heeft een tournee geannuleerd, maar ontkent dat dat iets te maken heeft met het verhaal over de nepaccounts. "Maar ik snap ook dat er momenteel aan veel van wat ik zeg getwijfeld wordt. Ik wou dat ik daar wat aan kon doen en ik hoop dat vertrouwen terug te winnen."

De zanger zegt "uit respect voor de situatie" te stoppen met zijn social media-accounts. "Dat betekent dat er ook veel mooie herinneringen verdwijnen, maar het is echt tijd voor een schone lei."

De toekomst is wat Dotan betreft nog onzeker. Hij wil hard aan het werk met zichzelf en hoopt dat hij op een dag de muziek weer kan laten spreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl