Passagiers op Schiphol
NOS Nieuws

Scanner en extra mensen om Schiphol klaar te maken voor meivakantie

Luchthaven Schiphol zet in de meivakantie 20 procent meer personeel in dan vorig jaar om lange rijen te voorkomen. Een nieuwe CT-scanner moet het overbodig maken om laptops en vloeistoffen uit de handbagage te halen, waardoor vakantiegangers sneller door de controle kunnen komen.

Vorig jaar trof Schiphol ook extra maatregelen in aanloop naar de meivakantie, maar desondanks stonden er toen lange wachtrijen. Tientallen mensen misten daardoor hun vlucht en KLM claimde miljoenen euro's.

KLM en andere bedrijven klagen al langer over de gebrekkige infrastructuur op de luchthaven. Schiphol werkt aan verbeteringen, maar verbouwingen kunnen ook weer tot vertragingen leiden tijdens de vakantiedrukte.

Voorrang bij de poortjes

Om te voorkomen dat bij de laatste zomervakantie dezelfde problemen ontstonden als in de meivakantie, zijn toen extra medewerkers ingezet. Ook kregen mensen met weinig handbagage voorrang bij de poortjes. Volgens Schiphol waren die maatregelen een succes en zullen ze ook bij de komende meivakantie weer worden ingevoerd.

Schiphol verwacht in de meivakantie zo'n 5,2 miljoen passagiers, ongeveer net zoveel als Eindhoven Airport in een jaar. De drukste dag wordt waarschijnlijk 4 mei. Dan worden rond de 226.000 passagiers verwacht. Ook op andere dagen worden meer dan 200.000 verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl