Attenborough en koningin Elizabeth
NOS NieuwsAangepast

The Queen laat David Attenborough haar tuin zien (en maakt grapjes)

Het zou onder andere omstandigheden waarschijnlijk het nieuws niet halen: twee 91-jarigen die een ommetje maken en klagen over overvliegende helikopters. Maar omdat het in dit geval gaat om koningin Elizabeth en televisiemaker sir David Attenborough, krijgen Britse media er geen genoeg van.

Sinds Elizabeth de troon besteeg in 1952, gaf de koningin nauwelijks interviews. Maar voor de documentaire The Queens Green Planet neemt ze uitvoerig de tijd voor leeftijdsgenoot Attenborough, bekend als stem onder de natuurfilms van BBC.

Klinkt als president Trump, of Obama.

Koningin Elizabeth over overvliegende helikopter

De twee spreken in de paleistuinen van Buckingham Palace in Londen over een project van de koningin om bossen en regenwouden te beschermen. Naast serieuze gesprekken over onder meer klimaatverandering, blijken de twee ook samen te kunnen lachen.

Bijvoorbeeld als Attenborough opmerkt dat een zonnewijzer in de paleistuin in de schaduw staat. Of als het lawaai van een helikopter de koningin overstemt. "Waarom vliegen die altijd over als je aan het praten bent?", vraagt Elizabeth zich af. "Klinkt als president Trump, of Obama", zegt ze tot hilariteit van Attenborough.

De documentaire wordt volgende week maandag uitgezonden op de Britse commerciële zender ITV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl