Daan Preuninger probeert Jessica Lokhorst te bereiken
NOS SportAangepast

Sterk seizoen levert korfballers Preuninger en Lokhorst plek in Oranje op

Bondscoach Wim Scholtmeijer heeft Daan Preuninger, Jessica Lokhorst (beiden Fortuna) en Jordi Pasma (Koog Zaandijk) beloond voor hun sterke seizoen. De drie korfballers zijn toegevoegd aan het Nederlands team in de voorbereiding op het EK in eigen land.

Daarentegen maken Marijn van den Goorbergh (DVO) en Jelmer Jonker (DOS'46) geen deel meer uit van Oranje, dat in oktober de zevende Europese titel op rij wil veroveren.

Gecharmeerd

Scholtmeijer is al langer gecharmeerd van het drietal. "Jessica is een van de beste verdedigsters van Nederland en heeft een belangrijk aandeel gehad in het succes van Fortuna", prijst hij Lokhorst, die zaterdag met haar club de Korfbal League-finale verloor.

Wim Scholtmeijer blijft twee jaar langer bondscoach van het Nederlands korfbalteam

"Daan geldt al heel lang als een groot talent. We hebben er ook nooit aan getwijfeld of hij TeamNL Korfbal zou halen. Jordi heeft het hele seizoen laten zien dat hij bij de beste negen mannen van Nederland hoort en nu mag hij het gaan laten zien bij Oranje."

Momenteel telt het nationale keurkorps achttien korfballers (negen mannen en vrouwen). Voor het EK, dat in Drachten, Gorredijk, Leeuwarden en Heerenveen wordt gehouden, moeten er nog een man en een vrouw afvallen.

TOP te sterk voor Fortuna in korfbalfinale

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl