Patrick Reed heeft de buit binnen
NOS SportAangepast

Reed houdt stand bij Masters en krijgt felbegeerde groene jasje

Patrick Reed heeft de Masters op zijn naam geschreven. De 27-jarige Amerikaan kreeg het felbegeerde groene jasje als beloning voor een totaalscore van 273 (-15), waarmee hij zijn landgenoot Rickie Fowler een slag achter zich hield.

Reed startte de slotdag met een voorsprong van drie slagen op zijn naaste belager Rory McIlroy. De twee hadden tijdens de Ryder Cup in 2016 een duizelingwekkend hoogstaand duel gespeeld, dat door de Amerikaan werd gewonnen, en reikhalzend werd uitgekeken naar een herhaling.

Die kwam er niet van. McIlroy stond na drie holes op een slag van de koploper, maar in het vervolg liep de Noord-Ier een teleurstellende ronde. Maar omdat ook Reed niet het niveau van zijn laatste twee rondes haalde, was de strijd nog niet helemaal gestreden.

Comeback Spieth

Het gevaar kwam uit eigen land. Jordan Spieth, winnaar in 2015, maakte de ene na de andere birdie en was hard op weg het baanrecord (-9) van Nick Price en Greg Norman te evenaren.

Door een bogey op de laatste hole bleef hij steken op -8 en moest hij met een totaalscore van -13 genoegen nemen met de derde plaats.

Vervolgens kwam Fowler met vier birdies op de backnine flink opzetten. De Amerikaan eindigde op -14, waarna de druk bij Reed lag. De koploper wankelde, maar hield knap stand en veroverde de eerste major uit zijn loopbaan.

Sergio Garcia, de winnaar van vorig jaar, doet Patrick Reed het groene jasje aan

Viervoudig winnaar Tiger Woods eindigde op de 32ste plek en had na afloop bemoedigende woorden voor Reed op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl