NOS SportAangepast

Reed pakt de macht bij Masters in Augusta

Golfer Patrick Reed heeft halverwege de Masters in Augusta de leiding alleen in handen. De Amerikaan liep de beste ronde van de dag (66) en heeft met zijn totaal van 135 (-9) een voorsprong van twee slagen op Marc Leishman.

Patrick Reed

Het is voor Reed de eerste keer dat hij koploper is op een major. Vorig jaar was hij runner-up op het PGA Championship.

De mondiale nummer 24 is vooral bekend om zijn goede optredens in de Ryder Cup.

Leishman (PGA-16) was in 2015 al eens dicht bij een majortitel. De Australiër eindigde toen gedeeld eerste op het Brits Open, maar boog vervolgens in de play-offs voor Zach Johnson (winnaar) en Louis Oosthuizen.

Op de plaatsen drie tot en met acht staan liefst acht spelers die tenminste een major gewonnen hebben. Van hen waren alleen de twee Amerikanen Jordan Spieth en Bubba Watson succesvol op Augusta.

Tiger Woods

Spieth verspeelde de koppositie na een 74 (+2) en staat nu vierde (-4). Viervoudig winnaar Tiger Woods en Phil Mickelson (drie Masters-titels) haalden maar net de cut en met respectievelijk dertien en veertien slagen achterstand op Reed lijkt hun rol al uitgespeeld.

Voor titelverdediger Sergio Garcia viel zoals verwacht het doek. De Spanjaard, die donderdag na een waterdrama op hole vijftien een 81 liep, bleef alleen twee amateurs voor met zijn 159 (+15).

Sergio Garcia

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl