NOS NieuwsAangepast

Buurt Schiedam geschokt door baby op balkon: 'Wie doet zoiets?'

  • Jikke Westerink

    redacteur Online

  • Jikke Westerink

    redacteur Online

"We weten niets. Het zat in een plastic zak, hè?", roept een vrouw vanaf haar balkon twee hoog naar de straat. "Wie doet zoiets?", roept haar buurvrouw vanaf de stoep terug. De twee vrouwen zijn geschokt, nadat gistermiddag een dode baby is gevonden op een balkon in hun straat in Schiedam.

De bewoners vonden het kindje en waarschuwden vervolgens de politie. Zij werden door de politie gehoord als getuigen, en dus niet als verdachten. Sindsdien kunnen de buurtbewoners niet meer dan speculeren over wat er gebeurd is.

Een van hen woont tegenover de flat waar het gebeurde en hoorde gistermiddag de politieauto's de straat binnenrijden. "Ik kon weinig zien, vooral mannen in witte pakken, met handschoenen aan."

"Het is op de tweede verdieping, dat is hoog hè." Het lijkt de vrouw onmogelijk dat de baby vanaf de straat op het balkon is gegooid. "Logischer is dat het is gebeurd vanaf het dak ertegenover. Maar ja, de mensen die dit doen denken misschien niet logisch?"

Buurtbewoners vermoeden dat het babylijkje vanaf het dak van het linker flatgebouw op het balkon rechts is gegooid

Een andere buurvrouw rookt een sigaret op haar balkon. Ze kijkt peinzend naar de overkant. "Dit is zo verschrikkelijk." Zelf heeft ze niets gemerkt, tot ze op sociale media berichten over het incident las. Ook zij kan niet meer dan speculeren. "Het kan bijna niet anders dan dat het vanaf dat andere dak is gegooid. Op dat dak lopen altijd mensen."

Buurtbewoners hebben eerder klachten ingediend bij hun huisbaas, vertellen ze. Zeker met mooi weer lopen bewoners van het pand erachter geregeld op het dak. "Het zijn vaak Polen uit de straat hiernaast. Ze liggen daar vaak uren te zonnen, ze hebben er zelfs matrassen neergelegd." Daarom hebben buurtbewoners gevraagd of het dak afgezet kon worden met hekken, zodat er geen ongelukken konden gebeuren. "En nu dit."

Er gebeuren hier wel vaker gekke dingen, zoals auto's in de brand of zo.

Buurtbewoner

Het is een diverse wijk. Een van de buurtbewoners gaat ervan uit dat dna-onderzoek daarom duidelijkheid kan verschaffen. "Is het een Turks, Chinees of Nederlands kindje? Als blijkt dat de baby Pools was dan betekent dat dus dat de politie nu inderdaad in de verkeerde straat aan het zoeken is."

In de straat staan meerdere politieauto's. Een man en een vrouw in een wit pak komen uit het flatgebouw. De forensisch onderzoekers halen iets uit een van de auto's en verdwijnen weer het gebouw in. Verder is het rustig op straat. "We hebben het er wel met elkaar over, maar verder kan je niet zoveel." Bang zijn ze niet. "Er gebeuren hier wel vaker gekke dingen, zoals auto's in de brand of zo. Maar dit is zo opmerkelijk, het is echt niks voor deze buurt."

Babylijkje gevonden op balkon in Schiedam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl