Johan Cruijff Getty

Robben passeert Cruijff dankzij zevende titel met Bayern

time icon Aangepast

Johan Cruijff passeren. Dat was en is weinig voetballers gegeven, maar Arjen Robben deed het. De 34-jarige vleugelflitser werd zaterdag - weer - kampioen met Bayern München, waarmee hij Cruijff achter zich liet als Nederlander met de meeste landstitels.

Dankzij de 4-1 winst bij FC Augsburg pakte Robben zijn elfde landstitel. Zijn zevende in Duitsland, na eerdere kampioenschappen met PSV (2003), Chelsea (2005 en 2006) en Real Madrid (2008).

Volgens trainer Jupp Heynckes zal de titel niet groots gevierd worden dit weekend. "Misschien drinken we een glaasje champagne, maar daarna focussen we ons weer volledig op de volgende uitdaging", zei de trainer.

Dan heeft hij het natuurlijk over de return in de halve finales van de Champions League, waarin de Duitsers in eigen huis een 2-1 voorsprong verdedigen tegen Sevilla.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De landstitels van Robben door de jaren heen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Cruijff werd acht keer kampioen met Ajax, één keer met Barcelona en als sluitstuk van zijn carrière in 1984 met Feyenoord. Achter Cruijff staan vijf illustere namen met ieder acht titels.

Nederlanders met meeste landstitels

1. Arjen Robben 11
2. Johan Cruijff 10
3. Mark van Bommel 8
3. Sjaak Swart 8
3. Gerald Vanenburg 8
3. Edwin van der Sar 8
3. Ronald Koeman 8

STER Reclame