AFP

De Ierse vechtsporter Conor McGregor heeft zich gisteravond in New York flink misdragen. Bij een persmoment van de UFC, de grootste MMA-organisatie ter wereld, ging hij door het lint en moest door beveiligers in bedwang gehouden worden.

Op beelden is te zien hoe McGregor in het Barclays Center een ijzeren hek oppakt en naar een busje gooit. Ook zou hij een prullenbak hebben vernield en een steekwagen door het raam van een touringcar hebben gegooid met daarin een aantal UFC-vechters. Iemand zou daarbij gewond zijn geraakt.

Vechter Conor McGregor veroorzaakt chaos bij UFC

Mogelijk draaide McGregor door vanwege het verliezen van zijn wereldtitel. In november 2016 werd de sporter met de bijnaam The Notorious kampioen lichtgewicht, maar onlangs werd die titel van hem afgepakt.

Dana White, directeur van de UFC, is not amused over het gedrag van McGregor en spreekt van "een walgelijk incident". Het imago van de vechtsport ligt regelmatig onder vuur en dit zou wederom een smet op de sport werpen.

McGregor is inmiddels een bekende van de politie. De afgelopen jaren raakte hij vaker in opspraak wegens agressief gedrag. De vechtsporter heeft zichzelf inmiddels aangegeven.

STER reclame