Conor McGregor viert zijn zege met de Ierse vlag Reuters

Conor McGregor was door zijn extraverte verschijning al het boegbeeld van de UFC, de grootste en belangrijkste mixed-martial-arts-organisatie. Nu geeft de Ier zijn heldenstatus nog eens extra cachet met een unieke prestatie: als eerste vechter in het 23-jarige bestaan van de organisatie is hij in het bezit van twee wereldtitels.

De charismatische en grofgebekte superster van de UFC was al een jaar de kampioen in de vedergewichtklasse. Maar McGregor wilde meer. Zaterdagavond bereikte hij zijn doel door in Madison Square Garden in New York Eddie Alvarez een ongenadig pak rammel te geven. Met als gevolg dat ook de lichtgewichtgordel om zijn middel mag pronken.

Alvarez had het al in de eerste ronde erg zwaar: de Amerikaan ging drie keer neer. Twee keer wist hij tijdig op te staan, maar de derde keer werd hij getrakteerd op een paar flinke stoten. In de tweede ronde was het snel gedaan. Een linkse directe van McGregor eindigde de ongelijke strijd.

Conor McGregor tijdens het wegen, afgelopen vrijdag ANP

Legaal in New York

De avond was om meerdere redenen historisch. Voor het eerst vond een groot mixed-martial-arts-evenement plaats in New York. Voorheen was de sport om zijn brute karakter verboden, maar dat verbod werd eerder dit jaar opgeheven. New York was de laatste staat in de VS waar het verboden was. 

Om dat te vieren organiseerde de UFC een bomvol programma met drie titelgevechten en dat was terug te zien in de recette. Nog nooit had een evenement in Madison Square Garden meer opgeleverd dan de 17,7 miljoen dollar die in de kassalade zat. Het record stond sinds 1999 met 13,5 miljoen op naam van het boksgevecht tussen Lennox Lewis en Evander Holyfield.

STER reclame