NOS SportAangepast

Nederlandse curlers winnen van China, maar verliezen van grootmacht Canada

Curlers verslaan China op WK, maar verliezen van grootmacht Canada

Het Nederlandse team heeft met een 6-5 zege op China de tweede overwinning op het WK curling in Las Vegas geboekt. De ploeg kon echter niet lang genieten van de zege, want daarna ging het mis tegen grootmacht Canada.

Zesvoudig olympisch kampioen Canada was met 8-5 te sterk. Oranje nam brutaal de leiding na het eerste end, maar Canada zette snel orde op zaken.

In het vijfde end kreeg het team van skip Jaap van Dorp drie punten tegen en dat bleek de beslissing. Nederland sputterde in het zevende end nog wat tegen en zette het verschil op twee, maar Canada liet het niet verder komen en scoorde nogmaals.

Eerder op de dag behaalde Oranje zijn tweede overwinning van het toernooi - na de stunt tegen olympisch kampioen Amerika - door China met 6-5 te verslaan. Het winnende punt werd in het tiende en laatste end gehaald.

Tiende plaats

Nederland staat na de winst tegen China en het verlies tegen lijstaanvoerder Canada op de tiende plaats in het klassement (gelijk met de VS), met twee gewonnen en zes verloren partijen. Komende nacht speelt Oranje tegen Noorwegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl