1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS VoetbalAangepast

Martens is happy in Barcelona, maar hunkert naar Europa

Martens is happy in Barcelona, maar hunkert naar Europa

Ze voelen zich allebei op hun plek bij Europese topclubs, maar voorlopig legt Lieke Martens het met Barcelona in Europa nog wel af tegen Olympique Lyon, waar Shanice van de Sanden speelt. De Franse ploeg schakelde eerder deze week de Catalanen in de kwartfinales van de Champions League uit.

"Olympique Lyon is een echt topteam", zegt Martens, 's werelds beste voetbalster, als de NOS op bezoek is bij het beslissende duel tussen de twee clubs in de Champions League. In het mini-stadion van Barcelona, pal naast Camp Nou waar Lionel Messi doorgaans schittert, winnen de Fransen met 1-0 en gaan ze na de 2-1 thuiszege door naar de laatste vier.

Wennen

In Barcelona moeten ze nog een beetje wennen aan de naam van Martens. Niet iedereen kent de Nederlandse voetbalster, die met nummer 22 een belangrijke pion is in het elftal van Barcelona.

"Ik voel me fijn in de stad. Ik moest echt wel zoeken, maar ik zit hier goed op mijn plek. De speelstijl past goed bij me", oordeelt Martens over haar verblijf in Spanje.

ANP Pro Shots
Lieke Martens in actie tegen Olympique Lyon

De deceptie is groot na de uitschakeling. "Ik ben naar Barcelona gekomen om titels te winnen, maar we wisten vooraf al dat het zwaar zou worden. Lyon is al jaren aan de top. En kanshebber op de titel", kijkt de Nederlandse aanvalster terug op het verloren duel.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl