NOS VoetbalAangepast

Van de Sanden & co kegelen Martens' Barcelona uit Europa

Martens: ik ben naar Barcelona gekomen om titels te winnen

Shanice van de Sandens Olympique Lyon houdt zicht op een hattrick aan Champions League-eindzeges. De Françaises waren woensdagavond in Spanje met 1-0 te sterk voor het Barcelona van Lieke Martens en plaatsten zich voor de halve finales.

Lyon had het thuisduel met 2-1 gewonnen en kwam onder toeziend oog van onder meer Jasper Cillessen en trainer van de mannenploeg Ernesto Valverde niet meer in de problemen.

Eugénie Le Sommer tekende na ruim een uur voor de enige treffer.

Martens maakte de negentig minuten vol bij Barcelona. Van de Sanden viel zes minuten voor tijd in bij Lyon, dat de Champions League de afgelopen twee seizoenen won, beide keren na het nemen van strafschoppen.

Eugénie Le Sommer (2e van rechts) wordt bejubeld na haar doelpunt

Dekker sneuvelt, Middag door

Voor Anouk Dekker vormden de kwartfinales het eindstation. Dekker ging met Montpellier met 3-1 onderuit op bezoek bij Chelsea, dat vorige week al met 2-0 gewonnen had in Frankrijk.

Tessel Middag bekerde met Manchester City wel verder. De Engelsen wonnen op bezoek bij het Zweedse Linköpings FC met 5-3, Middag bleef het hele duel op de bank. Het eerste duel had City al met 2-0 gewonnen.

VfL Wolfsburg is de vierde halvefinalist. De Duitsers hadden na de 5-0 zege van vorig week ruimschoots genoeg aan een 1-1 op bezoek bij Slavia Praag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl