NOS NieuwsAangepast

Zuid-Koreaanse popsterren krijgen staande ovatie bij optreden voor Kim

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en zijn vrouw hebben in Pyongyang een optreden van Zuid-Koreaanse popartiesten bijgewoond. Kim applaudisseerde en ging na afloop van het twee uur durende concert met de muzikanten op de foto:

Korea

Het was voor het eerst in jaren dat Zuid-Koreaanse artiesten in het noorden een optreden gaven. Nooit eerder werd zo'n concert door de leider van Noord-Korea bijgewoond. Het concert duurde twee uur en na afloop kregen de artiesten een staande ovatie. Het grootst was het enthousiasme bij een lied over het verlangen naar eenheid van Noord- en Zuid-Korea. Dinsdag volgt een tweede concert.

Kim Jong-un haalde dit jaar de banden met het zuiden aan. Zijn zus bracht een bezoek aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang en beide Korea's liepen daar onder een gezamenlijke vlag het stadion binnen. Op 27 april staat een ontmoeting gepland tussen de leiders van beide landen.

Behalve popartiesten waren er ook Zuid-Koreaanse taekwondo-sporters naar Noord-Korea gekomen. Zij gaven een demonstratie voor een publiek voor 2300 Noord-Koreanen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl