De Tweede Kamer reageert positief op het besluit om uiteindelijk geen Gronings gas meer te winnen
NOS NieuwsAangepast

Kamer: ‘Historisch besluit’ om gaskraan helemaal dicht te draaien

De Tweede Kamer reageert positief op het besluit van het kabinet om de gaskraan in Groningen volledig dicht te draaien. Premier Rutte zei vandaag dat de gaswinning terug moet naar 0 kuub, omdat de gevolgen niet meer aanvaardbaar zijn.

Oppositiepartij PvdA vindt het afbouwen van de Groningse gaswinning een "historische stap". Kamerlid Nijboer vindt het nu zaak om "de Groningers recht te doen, schades zonder rompslomp te vergoeden en perspectief te bieden voor het gebied".

Goed nieuws

GroenLinks spreekt van het einde van het fossiele tijdperk en wil snel in debat met minister Wiebes van Economische Zaken over hoe zijn plannen werkelijkheid worden. "De Groningers moeten er zeker van kunnen zijn dat het niet bij plannen blijft", aldus Kamerlid Van Tongeren van GroenLinks. De SP twittert: "Eindelijk goed nieuws uit Groningen!" en benadrukt dat de partij hier lang en hard voor heeft gestreden.

Historisch besluit

De coalitiepartijen zijn blij dat Groningen en "de veiligheid van de Groningers echt op de eerste plaats worden gezet". Ook VVD, CDA, D66 en ChristenUnie spreken over een historisch besluit. "De gaskraan gaat dicht en alles wordt in het werk gezet om dat op de snelst mogelijke manier te doen", zegt Kamerlid Mulder van het CDA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl