NOS VoetbalAangepast

Eredivisiespelers in onzekerheid: deze contracten lopen af

Het is bijna 1 april, wat betekent dat voor veel eredivisievoetballers met een aflopend contract een spannende tijd aanbreekt. Want wil een club (voorlopig) niet met de speler verder, dan moet dat voor aankomende zondag bekend zijn. Zo niet, dan krijgt de speler automatisch een nieuw contract.

Het elftal van aflopende contracten

Een rondje langs de velden laat zien dat veel clubs nog bergen werk te verzetten hebben om volgend seizoen een goede selectie op de been te brengen. Zo kan het bij Ajax zijn dat Klaas-Jan Huntelaar, toch goed voor elf doelpunten en vier assists dit seizoen, na één seizoen weer vertrekt. Huntelaar staat wel open voor een langer verblijf, maar beide partijen gaan nog in gesprek.

Ook Nick Viergever heeft een aflopende verbintenis bij de Amsterdammers. Naar verluidt is PSV voor hem in de markt. Het verhaal van Amin Younes is bekend.

Sterkhouders kunnen vertrekken

Bij AZ is Ron Vlaar na dit seizoen transfervrij, terwijl Excelsior liefst elf spelers in de gelederen heeft die komende zomer vrij om te gaan en staan waar ze willen. Op een enkeling uitgezonderd zijn dit stuk voor stuk basisspelers of vaste invallers. Hicham Faik, bijvoorbeeld, een van de uitblinkers dit seizoen.

  • ANP
    Klaas-Jan Huntelaar
  • ANP
    Tom Beugelsdijk
  • ANP
    Adam Maher

Leegloop bij staartclubs?

De ploegen onderin lijken eveneens voor een leegloop te staan. Hoeveel spelers Sparta en Roda JC gaan verlaten zal afhangen van de eindpositie in de eredivisie; wordt degradatie afgewend of niet? Bij de Rotterdammers lijkt het voorlopig te gaan om tien spelers, terwijl Roda mogelijk zelfs twaalf man uitzwaait. Bij beide clubs gaat het om meerdere spelers die veelvuldig in actie kwamen dit seizoen.

Een voorname rol in de ploeg biedt sowieso geen garantie voor een ontspannen laatste twee maanden van het seizoen. Ook sterkhouders als Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen), Youness Mokhtar, Mustafa Saymak (beiden PEC Zwolle), Darryl Lachman en Bartholomew Ogbeche (beiden Willem II) lopen mogelijk gratis de deur uit bij hun clubs.

Ook de verbintenis van Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers loop deze zomer af, maar ADO Den Haag hoopt met beiden op korte termijn een akkoord te bereiken over een nieuw contract.

Aflopende contracten eredivisie

Spelers Club
Tyronne Ebuehi, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers, Edouard Duplan ADO
Amin Younes, Nick Viergever, Klaas-Jan Huntelaar, Mitchell Dijks, Kostas Lamprou Ajax
Ron Vlaar, Gino Coutinho AZ
Hicham Faik, Khalid Karami, Stanley Elbers, Milan Massop, Jeffry Fortes, Kevin Vermeulen, Theo Zwarthoed, Anouar Hadouir, Shane O'Neill, Mike Havekotte Excelsior
Miquel Nelom, Mo El Hankouri Feyenoord
Yoëll van Nieff, Kasper Larsen FC Groningen
Reza Ghoochannejhad, Wouter van der Steen sc Heerenveen
Bram Castro, Peter van Ooijen, Jaroslav Navratil Heracles Almelo
Chiro N'Toko NAC Breda
Youness Mokhtar, Mustafa Saymak, Stef Nijland, Mickey van der Hart, Athanasios Karagounis PEC Zwolle
Marcel Ritzmaier PSV
Mikhail Rosheuvel, Christian Kum, Dani Schahin, Jannes Vansteenkiste, Ognjen Gnjatic, Ashton Götz, Mitchell Paulissen, Ard van Peppen, Maecky Ngombo, Nathan Rutjes, Filip Kurto Roda JC
Michiel Kramer, Sander Fischer, Ryan Sanusi, Michel Breuer Sparta
Adam Maher, Hidde ter Avest, Mounir El Hamdaoui, Jos Hooiveld, Michael Maria FC Twente
- FC Utrecht
Lassana Faye Vitesse
Torino Hunte, Roel Janssen, Jerold Promes, Romeo Castelen, Jens Janse VVV-Venlo
Thom Haye, Darryl Lachman, Bartholomew Ogbeche, Eyong Enoh, Etien Velikonja, Giliano Wijnaldum, Asumah Abubakar Willem II

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl