Memphis Depay en Ryan Babel zijn blij
NOS VoetbalAangepast

Nederland verrast met 3-0 zege op Europees kampioen Portugal

Na het teleurstellende oefenduel met Engeland heeft Nederland zijn tweede duel onder bondscoach Ronald Koeman verrassend gewonnen van Portugal: 3-0.

Een uiterst effectief Oranje benutte in de eerste helft drie van de vier kansen tegen de Europees kampioen, die ondanks veel balbezit het spel niet kon maken. Oranje toonde lef en dat werd beloond.

Koeman had nogal wat veranderd in zijn opstelling. Jasper Cillessen, Kenny Tete, Nathan Aké, Tonny Vilhena, Donny van de Beek, Davy Pröpper en Ryan Babel kregen nu de kans in de basis.

Jeroen Zoet, Hans Hateboer, Stefan de Vrij, Patrick van Aanholt, Kevin Strootman, Quincy Promes en Bas Dost begonnen op de bank. Zij maakten vrijdag wel deel uit van de basisformatie voor het uiteindelijk verloren oefenduel met Engeland (0-1).

De opstelling van Oranje tegen Portugal

Memphis Depay verlengde een mislukt schot van Donny van de Beek en liet keeper Anthony Lopes kansloos. Na een mooie aanval kopte Ryan Babel hard raak uit een voorzet van Matthijs de Ligt. En nadat Depay koppend bijna zijn tweede goal had gemaakt, schoot aanvoerder Virgil van Dijk wel raak. Daar stond slechts een mislukte lob van Bruno Fernandes tegenover.

Rood voor Portugal

De Portugezen begonnen na rust fel en Nederland raakte in de verdrukking. Jasper Cillessen toonde zich betrouwbaar met een flitsende redding op een kopbal van Cristiano Ronaldo (die wegens buitenspel wel werd teruggefloten) en op een slimme inzet van Ricardo Quaresma.

Portugal moest na 63 minuten verder met tien man, na een tweede gele kaart voor Cancelo. Dat deed de dadendrang van de Portugezen geen goed en omdat Nederland aanvallend minder klaarspeelde dan voor rust, werd het er niet leuker op.

Enkele Portugese supporters kwamen het veld op om een selfie te maken met hun idool

Selfie

De wedstrijd werd even ontsierd doordat enkele Portugese supporters het veld opkwamen om een selfie te maken met Ronaldo. De superster van Real Madrid liet zich wijselijk wisselen.

Er werd in de tweede helft flink gewisseld aan beide kanten. Het leverde het Oranje-debuut op van Justin Kluivert en Guus Til.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl