In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

Wolf bijt schapen dood in Limburg

In Limburg is in drie plaatsen een schaap doodgebeten door een wolf. Het dier sloeg toe in Lottum, Venlo en Heythuysen. De schapenhouders krijgen een vergoeding van de provincie voor hun gedode dieren.

De schapen werden een paar weken geleden gevonden. Uit het onderzoek dat daarna volgde, staat nu "onomstotelijk" vast dat de schapen zijn gedood door een wolf.

Schade die is veroorzaakt door wolven wordt door de provincie vergoed. Als de dieren door bijvoorbeeld een hond waren doodgebeten, hadden de boeren geen geld gekregen, schrijft 1Limburg.

Doodgereden

De wolf die de schapen heeft doodgebeten is waarschijnlijk het dier dat anderhalve week geleden in Opoeteren in België werd doodgereden.

Het gebeurt steeds vaker dat in Nederland wolven worden gespot. De laatste jaren trekken de dieren geregeld vanuit Duitsland de grens over. In februari werd in Gelderland ook op verschillende plaatsen een wolf gezien. Later liep die door Utrecht. Eerder liep ook in Twente een wolf rond en half januari zwierf een wolvin door de oostelijke provincies.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl