NOS VoetbalAangepast

Verbeek ontslagen, Van Halst moet deel taken afstaan

Joep Schreuder sprak met Verbeek over zijn ontslag

FC Twente heeft trainer Gertjan Verbeek per direct op non-actief gezet. Verbeek wordt verantwoordelijk gehouden voor de zwakke resultaten en de slechte werkrelatie met spelers en staf. Jan van Halst is geen technisch directeur meer.

FC Twente staat laatste in de eredivisie en won onder Verbeek slechts één wedstrijd. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door assistent Marino Pusic.

De club heeft het ontslag van de trainer inmiddels bevestigd en verslaggever Joep Schreuder sprak met Verbeek zelf. "Hij wijt het ontslag aan de invloed van en zeer negatieve berichtgeving in de regionale pers. En enkele spelers hebben hun beklag gedaan bij de directie. Daardoor was een onhoudbare situatie ontstaan", aldus Schreuder.

Verbeek werd eind oktober als opvolger van René Hake aangesteld bij Twente, maar lag sindsdien onder vuur door de slechte prestaties.

Archief: Gertjan Verbeek blij met aanstelling bij FC Twente

Directeur Jan van Halst moet een deel van zijn taken inleveren. Hij was technisch en commercieel directeur, maar is de verantwoordelijkheid over het technische gedeelte kwijt. Twente gaat op zoek naar een nieuwe technisch directeur.

Van Halst zei vorige week nog dat FC Twente het seizoen met Verbeek zou afmaken, maar de oefenmeester kreeg maandagmiddag na de training zijn congé.

Van Halst reageert in een persbericht van FC Twente. "We hebben maar één doel de komende periode. Dat is handhaving. Dat betekent allereerst wegkomen bij de onderste plek. We zien dat de ommekeer uitblijft. Daarover is kritisch en stevig gesproken met elkaar met als insteek om hier samen uit te komen."

"Dit weekend zijn er door de raad van commissarissen gesprekken gevoerd met als gevolg dat dit besluit is genomen. Het draagvlak is te broos geworden en dat kunnen wij helaas niet naast ons neerleggen."

"We moeten concluderen dat er sprake is van een situatie bij het eerste elftal, waarbij presteren sterk onder druk staat. Het resultaat op korte termijn is nu heilig en dat betekent dat we afscheid nemen van Gertjan Verbeek. Hoe moeilijk ook, zeker ook op menselijk vlak. Boven alles telt nu het eerste elftal", aldus Van Halst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl