Problemen voor Gertjan Verbeek
NOS VoetbalAangepast

Verbeek heeft begrip voor commotie, maar begrijpt het niet

Het rommelt in Enschede. Eerder deze week eiste de supportersvereniging dat Gertjan Verbeek en Jan van Halst stoppen met hun tv-optredens. De focus moet op de club in serieuze degradatienood: FC Twente.

"Ik heb er wel begrip voor, maar ik begrijp het niet", reageert trainer Verbeek op de eis dat hij moet stoppen met zijn tv-werk. "Ik vind het hypocriet.. Waarom het ene programma wel, het andere niet. En het is alleen op basis van resultaat. Als ik tien of twintig punten meer had gehad was er geen discussie geweest."

Verbeek snapt commotie rondom tv-optredens niet

Verbeek schoof zaterdagavond bij FOX Sports aan om te analyseren. Een dag na de verloren wedstrijd tegen Heracles in de streekderby. "Dat ik daar zaterdagavond zit, wil toch niet zeggen dat ik mijn werk hier niet goed doe? Ik steek hier ik weet niet hoeveel tijd in deze club", legt de trainer uit.

"Donderdag was de kleine jarig. Ik ben om 7 uur weggegaan en was om 19.00 uur weer thuis. Dat doe ik omdat de club in brand staat. Ik had ook eerder naar huis kunnen gaan of 's ochtends later weg kunnen gaan, maar ik was hier om 08.00 uur omdat ik vind dat dat moet."

Dus vindt Verbeek de commotie rondom de optredens overdreven. "Ik stel alles tot de laatste snik in werking om Twente daar te krijgen waar het thuishoort."

'Lees dat verschrikkelijke van jullie niet'

Maar de optredens waren niet de enige hobbel deze week. Tubantia schreef dat de chemie tussen Verbeek en spelers afbrokkelt. En er zou van alle kanten onvrede zijn. "Ik doe het mijzelf niet aan om dat verschrikkelijke wat jullie schrijven te lezen. Het is een interpretatie van de werkelijkheid, jullie maken dat tot een waarheid, maar dat betekent niet dat het ook de waarheid is."

Volgens Verbeek is er nog genoeg motivatie om verder te gaan. "Als de overtuiging ontbreekt hebben we een veel groter probleem." Twente moet ook door, zaterdagavond volgt de degradatiekraker tegen Willem II. De Tilburgers versloegen vorige week in eigen PSV met maar liefst 5-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl