Amin Younes op weg naar de bank in de Amsterdam Arena
NOS VoetbalAangepast

Younes niet meer welkom bij hoofdmacht Ajax

Amin Younes traint tot het einde van het seizoen bij Jong Ajax. De Duitser weigerde in de slotfase van de competitiewedstrijd tegen Heerenveen op 11 maart in te vallen. Daarna werd hij door trainer Erik ten Hag voor twee weken teruggezet naar Jong Ajax.

Ten Hag heeft na gesprekken met de aanvaller besloten dat Younes niet meer terug mag keren bij de hoofdmacht van Ajax. "Ik wil er alleen spelers bij hebben die 100 procent gemotiveerd zijn. Er is gedurende dit seizoen veel gebeurd met en rondom Amin, dat zal ongetwijfeld meespelen. Maar hij geeft ons niet het gevoel dat zijn aandacht volledig bij Ajax is", zegt de trainer op de website van de Amsterdamse club.

Napoli

Younes stond in de winterstop op het punt om naar Napoli te vertrekken. Hij was al in Italië om een contract te tekenen, maar zag op het laatste moment af van een directe overgang naar de nummer twee in de Serie A.

Het is nooit precies duidelijk geworden waarom de transfer in de winterstop afketste. Het contract van Younes bij Ajax loopt aan het einde van het seizoen af.

Younes zal ook bij Jong Ajax geen officiële wedstrijden meer spelen. Hij heeft daarvoor al te veel wedstrijden in het eerste van Ajax gespeeld en mag volgens de regels van de KNVB niet meer voor het belofte-elftal uitkomen.

Younes weigert invalbeurt tegen Heerenveen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl