Ajax-trainer Ten Hag zet Younes voor twee weken uit selectie

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Younes weigert invalbeurt tegen Heerenveen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Amin Younes is voor de komende twee weken uit de Ajax-selectie gezet. De Duitser moet in die periode meetrainen met Jong Ajax, omdat hij zondag weigerde in te vallen in het thuisduel met sc Heerenveen (4-1 winst).

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft maandagochtend een gesprek gehad met Younes en hem zijn straf meegedeeld. Younes mist daardoor het uitduel met Sparta. Daarna volgt een interlandperiode.

Beloning

Younes weigerde zondag in de slotfase van het duel met Heerenveen in te vallen. Ten Hag wilde hem naar eigen zeggen belonen voor zijn sterke invalbeurt van een week eerder tegen Vitesse, maar de Duitser had blijkbaar geen behoefte om nog een handvol minuten mee te doen in de Arena.

Younes kent een weinig gelukkige periode in Amsterdam. In de winterstop leek hij de overstap te maken naar Napoli, maar wegens privé-omstandigheden zag hij op het laatste moment van de transfer af. Sindsdien heeft hij geen basisplaats meer bij Ajax. Zijn contract loopt komende zomer af, maar de verbintenis bevat voor Ajax een optie om Younes een jaar langer in de hoofdstad te houden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Boer over 'werkweigeraar' Younes: zo ken ik hem echt niet

STER Reclame