Nicolás Tagliafico heeft de 2-1 gemaakt voor Ajax
NOS VoetbalAangepast

Ajax klopt Heerenveen en kruipt naar PSV toe

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de misstap van PSV bij Willem II. De Amsterdammers wonnen thuis met 4-1 van sc Heerenveen en verkleinden het gat met de koploper uit Eindhoven tot zeven punten.

Er zijn nog zeven duels te spelen en een van die duels is PSV-Ajax op 15 april.

Ten Hag passeert aanvoerder Veltman

Joël Veltman betaalde de rekening voor de zwakke reeks van Ajax de afgelopen weken. De aanvoerder moest op de bank plaatsnemen en zijn band afstaan aan de 18-jarige Matthijs de Ligt.

Ajax had Heerenveen het eerste half uur behoorlijk in de tang en kwam verdiend op 1-0. Uit een voorzet van Hakim Ziyech kopte uitgerekend De Ligt raak. Even later knalde Martin Ødegaard fraai de 1-1 binnen.

  • Pro Shots
    Matthijs de Ligt heeft de 1-0 gemaakt voor Ajax
  • Pro Shots
    Klaas-Jan Huntelaar mist veel kansen, daarom is hij zo blij met de 2-1
  • Pro Shots
    Martin Ødegaard schiet de 1-1 binnen

Ajax was van slag en kon Heerenveen geen pijn meer doen. Na rust regende het grote kansen voor een plots fel Ajax, en ook de 2-1 van Nicolás Tagliafico (via de paal) was verdiend.

Heerenveen kroop uit zijn schulp en bracht het nu weer onzeker ogende Ajax af en toe in problemen. Op aangeven van Ziyech bracht Donny van de Beek Ajax toch in veilige haven. David Neres maakte nog 4-1.

Younes weigert invalbeurt

Vlak voor tijd was er nog een opmerkelijk moment. Erik ten Hag gunde Amin Younes een invalbeurt, maar de Duitser negeerde het teken om te gaan warmlopen. Hij moet nu op gesprek komen bij Ten Hag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl