De Turkse ambassade in Brussel is gisterochtend besmeurd met rode verf. Ook het consulaat, dat in hetzelfde pand zit, was doelwit.

Kort na het incident kwam de politie langs. De gebouwen zijn inmiddels schoongemaakt. Op wat verfresten na is er niet veel meer te zien. Een medewerker uit het gebouw zegt tegen NOS-correspondent Sander van Hoorn dat de aanvallers rode, poederachtige verf gebruikten. Er zijn geen leuzen opgeschreven.

Wie verantwoordelijk is voor de actie is niet bekend. "Er is aangifte gedaan en we zijn een onderzoek gestart", zegt de politie. "Wij doen nog geen uitspraken over mogelijke verdachten. De zaak ligt nu bij justitie."

Enkele verfresten zijn nog licht te zien Correspondent Sander van Hoorn

Operatie Olijftak

In Europa worden geregeld Turkse gebouwen aangevallen sinds de start van operatie 'Olijftak'. Het Turkse leger opende in januari de aanval op de Koerdische militie YPG in de regio Afrin, in het noordwesten van Syrië. Met luchtaanvallen, artilleriebeschietingen en grondtroepen zijn ze er onlangs in geslaagd grote delen van Afrin te veroveren op de YPG-strijders.

Of de ambassade in Brussel ook vanwege deze militaire operatie is beklad, is niet duidelijk.

STER reclame