Porno-actrice en stripper Stormy Daniels heeft in een interview met het CBS-programma 60 Minutes geen bewijs geleverd voor de seksuele ontmoeting die ze naar eigen zeggen met de Amerikaanse president Trump heeft gehad. Haar advocaat zei eerder ervan uit te gaan dat het publiek het verhaal over de affaire na dit langverwachte interview zou geloven, maar Daniels ging niet in op de vraag of ze bewijs heeft voor haar beweringen.

Stormy Daniels over haar seks met Trump

Daniels, die eigenlijk Stephanie Clifford heet, zou in 2006 onveilige seks hebben gehad met Trump, vlak na de geboorte van Trumps zoon Barron, nu 12. Trump heeft dat altijd ontkend. "Hij weet dat ik de waarheid vertel", verwees Daniels in het interview met 60 Minutes naar Trump.

Bedreiging

In het interview beweerde Daniels dat ze in 2011, vijf jaar na het incident, op een parkeerplaats in Las Vegas door een onbekende man werd geïntimideerd. Dat gebeurde enkele weken nadat ze met een tijdschrift had afgesproken voor 15.000 dollar het verhaal te vertellen. De advocaat van Daniels zei eerder dat zijn cliënte is bedreigd met lichamelijk geweld.

Ook haar jonge dochter zou zijn bedreigd. "Dat is een schattig, klein meisje. Het zou zonde zijn als haar moeder iets overkwam", zou de man hebben gezegd. Op een ander moment werd haar te verstaan gegeven dat men "haar leven tot een hel kon maken".

Trump heeft nog niet gereageerd op het interview. Zijn advocaat Michael Cohen zegt dat Daniels hem belastert met de verhalen over bedreigingen en eist excuses. "Mr. Cohen heeft geen banden met dergelijke personen en gelooft niet dat er iets gebeurd is", laat hij via een woordvoerder weten.

Ik dacht: 'ugh, daar gaan we'.

Stormy Daniels over haar seks met Trump

In het interview vertelde Daniels dat ze seks met de zakenman en realityster zag als een zakenkans: hij hield haar een rol in zijn tv-programma The Apprentice voor.

Daniels was 27 toen ze seks zou hebben gehad met Trump, hij 60. "Ik had precies door waar ik aan was begonnen. Ik dacht: ugh, daar gaan we", zei ze met een wrang lachje. De twee zouden seks hebben gehad in Trumps hotelkamer bij een golfbaan in Lake Tahoe, kort nadat ze elkaar hadden ontmoet bij een golftoernooi voor beroemdheden.

Ze beschrijft hoe Trump in de hotelkamer probeerde indruk te maken met een magazine waar hij op de cover stond. Hij was overdonderd toen ze hem vroeg of anderen daarvoor vielen. "Dus toen zei ik: 'Misschien moet iemand je maar billenkoek geven met dat tijdschrift", vult Daniels aan. "Ik weet nog hoe hij zei: 'dat durf je niet' en ik zei dat hij zich moest omdraaien en zijn broek laten zakken."

Na een paar schalkse petsen was Trump een andere man volgens Daniels. "'Wow, jij bent bijzonder. Je doet me aan mijn dochter denken', zei hij. 'Je bent slim en mooi, een vrouw waar je rekening mee moet houden. Ik mag je wel'."

Het avondje hoefde van Daniels geen vervolg te krijgen, maar Trump had daar zijn zinnen volgens haar wel op gezet. "Hij hoopte dat ik hem weer wilde zien en dat we dan over The Apprentice zouden praten." Toen Daniels na een jaar de boot bleef afhouden, belde Trump om te zeggen dat zijn producers hadden besloten haar geen rol te geven.

Zwijgcontract

Begin deze maand zei Daniels naar de rechter te willen stappen om een zwijgcontract met Trump ongeldig te laten verklaren. Het contract werd ondertekend in 2016, vlak voor de presidentsverkiezingen. Daniels stelt dat het contract niet geldig is omdat het niet is opgesteld door Trump, maar door zijn advocaat Cohen. Cohen betaalde Daniels, naar eigen zeggen uit eigen zak, 130.000 dollar voor het tekenen van het contract.

Een advocatenkantoor dat de zaken van Trump behartigt, diende een miljoenenclaim in tegen Daniels. Ze zou zich niet aan het geheimhoudingscontract hebben gehouden en daarom zeker 20 miljoen dollar moeten betalen: 1 miljoen per schending.

De betaling van Cohen kan nog juridische problemen voor Trump betekenen, omdat het geldbedrag kan worden gezien als een illegale campagnebijdrage.

Goedkoop

Interviewer Anderson Cooper vroeg Daniels of ze niet vanaf het begin uit was op zwijggeld. Daniels ontkent. "Ik heb niet eens onderhandeld, ik heb meteen ja gezegd tegen dit strenge contract, voor een extreem laag bedrag - dat is al het bewijs dat ik nodig heb."

Dat ze nu geld verdient met de publiciteit beaamde Daniels. "Ja, ik krijg nu meer werk aangeboden, maar wie zou dat afslaan?", riposteerde ze. "Bovendien kan ik ook worden buitengesloten: ik kan de helft van mijn fans tegen me in het harnas jagen."

"Ik heb meerdere keren grote bedragen afgewezen omdat ik niet uit de school wilde klappen. Vooral omdat ik mijn familie en mijn kind dit allemaal niet wilde laten meemaken. Alles waar ik bang voor was, is toch gebeurd. En raad eens: ik heb er geen miljoen dollar aan overgehouden."

STER reclame