Elon Musk
NOS NieuwsAangepast

Elon Musk twijfelt geen moment en haalt Tesla en SpaceX van Facebook

Topondernemer Elon Musk heeft de Facebookprofielen van zijn bedrijven Tesla en SpaceX verwijderd. Hij deed dat nadat iemand hem op Twitter had uitgedaagd. "Dit is de eerste keer dat ik deze pagina's zie", reageerde Musk. "Ze zullen snel worden verwijderd."

De ogenschijnlijk spontane daad van de directeur van autofabrikant Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX is een reactie op het dataschandaal rond Facebook en Cambridge Analytica. Vanwege deze affaire roepen veel Twittergebruikers andere mensen op hun Facebookprofielen te verwijderen met de hashtag #deletefacebook.

Tesla had op Facebook 2,66 miljoen likes, SpaceX zat op 2,65 miljoen.

Ook de mede-oprichter van WhatsApp, Brian Acton, deed mee. Zijn bedrijf werd drie jaar geleden voor miljarden overgenomen door Facebook. "Dit is het moment om je Facebookprofiel te verwijderen", schreef Acton op Twitter. Een antwoord van Musk op zijn bericht veroorzaakte de volgende kettingreactie:

De reactie van Elon Musk op Twitter

Musk wist naar eigen zeggen dus niet eens dat zijn bedrijven aan promotie deden op Facebook. De ondernemer haalde de profielen na enkele uren uit de lucht, zonder daar ook maar een moment rouwig om te zijn. "Die pagina's zagen er toch niet uit", besluit hij de discussie op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl