Edwin Evers
NOS NieuwsAangepast

Edwin Evers stopt na 21 jaar met ochtendshow

Radio-dj Edwin Evers stopt eind dit jaar met zijn ochtendshow op Radio 538. Dat maakte hij kort voor 09.00 uur bekend in zijn programma Evers Staat Op. De 46-jarige dj presenteerde 21 jaar lang ochtendprogramma's. Eerst deed hij dat voor 3FM, maar sinds begin deze eeuw werkte hij voor 538.

Evers noemt het "de allermoeilijkste beslissing". "Ik ben trots op wat we met dit radioteam gedaan hebben. De ochtendshow is tot het einde het best beluisterde radioprogramma van Nederland." Evers vindt dat hij toe is aan iets anders: "Ik heb behoefte aan een leven dat iets minder in het teken staat van de klok."

Edwin Evers kondigt einde ochtendshow aan

Hij stopt voorlopig met radiomaken. "Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte krijg om me bezig te houden met het schrijven en maken van muziek voordat ik eventueel begin aan een nieuw radioavontuur", besluit Evers.

Genre op zich

Evers Staat Op werd onder meer populair door de vele imitaties die hij deed van bijvoorbeeld Johan Cruijff, Willibrord Frequin en Peter R. de Vries. In 1999 won hij de Marconi Award voor beste radioman, een prijs die hij in 2002 en 2009 ook kreeg. In 2014 ontving hij de Marconi Oeuvre Award. De jury vond hem toen "een genre op zich" en "van onschatbare waarde voor het radiolandschap".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl