Edwin Evers, bij het 15-jarige jubileum van Evers Staat Op, twee jaar geleden
NOS Nieuws

Radio-dj Edwin Evers krijgt Gouden Harp

Edwin Evers is dit jaar de winnaar van de Buma Gouden Harp. De radio-dj van Radio 538 krijgt de prijs voor zijn verdiensten voor de Nederlandse muziekindustrie. Leden van de Stichting Buma Cultuur kiezen jaarlijks een winnaar uit de genomineerden voor de prijs.

Volgens directeur Frank Helmink van Buma Cultuur heeft Evers ochtendradio op de kaart gezet. "Hij weet zich na twintig jaar nog steeds te onderscheiden, wat ontzettend knap is in de dynamische wereld van dit medium. In die tijd heeft hij volle aandacht geschonken aan Nederlands talent."

Maandag wordt de prijs uitgereikt, tijdens het Buma Awards Gala voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers.

Evers staat op

De carrière van Evers begon bij een lokale omroep in Overijssel. Later kwam hij via Veronica bij 3FM terecht, waar hij begon met het programma Evers Staat Op. In 2000 stapte hij over naar Radio 538, waar hij doordeweeks tussen 6.00 en 10.00 uur zijn programma maakt.

Evers is op vakantie in Oostenrijk en gaf vanmorgen in zijn eigen show een reactie op het nieuws. Hij zegt dat hij vereerd is dat hij de prijs krijgt en is van plan de harp een plekje te geven in een speciale prijzenkast in zijn thuisstudio.

Vorig jaar ging de Gouden Harp naar radio- en tv-presentator Frits Spits. Hij kreeg de prijs omdat hij zich in zijn radioprogramma's en boeken al jaren hardmaakt voor Nederlandstalige muziek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl