NOS VoetbalAangepast

Australië wil op WK met Van Marwijk eerste ronde overleven

Van Marwijk wil eerste ronde op WK met Australië overleven

Bert van Marwijk kwalificeerde zich met Saudi-Arabië voor het WK, maar is komende zomer actief als bondscoach van Australië op de eindronde in Rusland. Vandaag begon de voorbereiding in Noorwegen.

Van Marwijk debuteert vrijdag als coach van de Socceroos met een oefenduel tegen de Noren. "Australië is een geweldig sportland met een geweldige sportcultuur", zo vertelde Van Marwijk aan de pers in Oslo.

Australië wel, Oranje niet

Het feit dat Australië wel en Oranje niet naar het WK gaat, maakt geen speciale gevoelens los bij Van Marwijk. "Nee, daar heb totaal niet over nagedacht. Ik vind het enorm leuk om met deze groep naar WK te gaan en daarvan het beste te maken. Overleven in de eerste ronde is het enige dat telt", aldus Van Marwijk.

Van Marwijk heeft nog ruim drie maanden om dat te doel te bewerkstelligen. "Het is zaak om in die korte tijd een eigen manier van spelen te ontwikkelen en daarin zo ver mogelijk willen komen."

Combinatie

Van Marwijk: "Het is belangrijk dat de spelers begrijpen wat je wilt, maar ze moeten het ook uit kunnen voeren en het idee steunen. Dat moet een goede combinatie worden met de visie van de coach. Als dat lukt zijn we een eind verder."

De Australische bondscoach Bert van Marwijk staat de pers te woord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl