Cristiano Ronaldo
NOS VoetbalAangepast

'Ronaldo wil celstraf ontlopen met blanco cheque'

Cristiano Ronaldo heeft de Spaanse belastingdienst een blanco cheque aangeboden om een gevangenisstraf wegens belastingfraude te kunnen ontlopen. Dat meldt de Spaanse krant El Mundo.

De stervoetballer van Real Madrid werd vorig jaar aangeklaagd omdat hij tussen 2011 en 2014 voor in totaal 14,7 miljoen euro aan belastingen zou hebben ontdoken. Het gaat onder meer om het niet betalen van belasting uit inkomsten over portretrechten.

Ronaldo ontkent iets verkeerd te hebben gedaan. De 33-jarige Portugees hoopt nu een straf te kunnen ontlopen met een blanco cheque. Volgens El Mundo mag de fiscus van Ronaldo het bedrag bepalen dat hij zou moeten betalen naar aanleiding van de zaak rond zijn portretrechten. Ronaldo zou in ruil daarvoor niet de cel in hoeven.

Onderhandelingen

Het juridische team van Ronaldo is al een tijdje in onderhandeling met justitie over de afhandeling van de fraudezaak. De voetballer zou eerder al een bedrag van 4 à 5 miljoen euro hebben aangeboden om van verdere vervolging af te komen, maar daarmee ging justitie niet akkoord.

Volgens de aanklacht heeft Ronaldo gebruik gemaakt van een bedrijf op de Maagdeneilanden om de inkomsten uit portretrechten niet te hoeven opgeven aan de belastingen. Ook zou hij een deel van zijn salaris hebben opgegeven als inkomsten uit onroerend goed, waardoor hij minder belasting hoefde te betalen.

Messi ging hem voor

Ronaldo is zeker niet de eerste topvoetballer die in aanvaring komt met de Spaanse belastingdienst. Zo werd zijn grote rivaal Lionel Messi vorig jaar tot 21 maanden cel veroordeeld omdat hij de fiscus voor 4,1 miljoen euro heeft benadeeld. De Barcelona-ster kocht de gevangenisstraf af met een boete van 250.000 euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl