Relaymannen komen op WK niet verder dan vierde plaats

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Oranjekwartet vierde op relay, Zuid-Koreanen pakken wereldtitel
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse shorttrackmannen zijn op de aflossing buiten de medailles geƫindigd. Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Ithzak de Laat en Adwin Snellink kwamen in Montreal niet verder dan de vierde en laatste plaats in de finale.

De finale werd gedomineerd door Zuid-Korea en Canada, die om en om aan de leiding gingen. De Nederlandse mannen duelleerden met Japan om de derde plaats tot Sjinkie Knegt opeens de geest kreeg. Hij bracht Nederland van de vierde naar de tweede plaats, maar lang wist het Oranjekwartet die plek niet vast te houden.

Oranje kwam als laatste over de streep. De wereldtitel ging voor het eerst sinds 2010 naar de Zuid-Koreanen. Canada pakte het zilver en de Japanse mannen gaan met het brons naar huis.

Voor de Nederlandse mannen verliep ook het individuele toernooi niet bepaald naar wens. Sjinkie Knegt bereikte alleen op de 1.000 meter de A-finale.

STER Reclame