Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven
NOS SchaatsenAangepast

WK-zilver voor relayvrouwen achter ongenaakbaar Zuid-Korea

De Nederlandse shorttrackvrouwen hebben een teleurstellend wereldkampioenschap in Montreal afgesloten met zilver op de aflossing.

Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Rianne de Vries namen het in de finale op tegen olympisch kampioen Zuid-Korea, Canada en Italië. Het kwartet van bondscoach Jeroen Otter begon op plaats vier, maar schoof al snel op op naar de tweede plaats.

De superieure Zuid-Koreaanse vrouwen waren al direct uit het zicht verdwenen. De ploeg met Choi Min-jeong, winnaar van de internationale allroundtitel, won de wereldtitel met een grote voorsprong.

Tweede plaats niet meer ingeleverd

Nederland voelde tot het einde de hete adem van de Canadese vrouwen in de nek, maar het gastland wist de tweede plaats niet meer over te nemen.

Schulting, Van Ruijven en Van Kerkhof wisten op geen enkele afstand de A-finale te bereiken en ook in de superfinale reed geen Nederlandse. Met het zilver in de relay, het koningsnummer van het shorttrack, gaven de Nederlandse vrouwen de WK in Montreal echter toch nog een fraaie afsluiting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl