Randall Margraves, vader van drie jonge meisjes die werden misbruikt door hun turncoach, houdt zijn woede niet meer onder controle in de rechtbank in Charlotte, Michigan Reuters

De man die veroordeeld pedoseksueel Larry Nassar aanviel in de rechtszaal geeft het geld dat voor hem is ingezameld weg. Vier organisaties die zich inzetten voor slachtoffers van misbruik krijgen 30.000 dollar.

Randall Margraves' drie dochters werden misbruikt door Nassar in zijn tijd als sportarts. Tijdens het proces in de Amerikaanse staat Michigan vroeg hij de rechter hem enkele momenten alleen met Nassar in een kamer te laten. Toen de rechter dat afwees, probeerde hij Nassar in de rechtszaal te grijpen.

Vader probeert voormalig turnarts Larry Nasser aan te vallen

Er werd door bekenden een inzamelingsactie opgezet voor Margraves om zijn juridische kosten te betalen. Binnen een week werd er 30.000 dollar opgehaald van 877 donateurs.

Uiteindelijk bleek het geld niet nodig, omdat de rechter Margraves niet vervolgde voor de uitbarsting. Donateurs werd aangeboden hun geld terug te storten, maar slechts 44 mensen maakten daar gebruik van.

De 54-jarige Nassar wordt door meer dan 250 vrouwen beticht van misbruik gedurende zijn jarenlange carrière als sportarts. Hij werd begin dit jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 tot 175 jaar voor meerdere gevallen.

Larry Nassar AFP

STER reclame