Grazers in de Oostvaardersplassen
In samenwerking met
Omroep Flevoland
NOS NieuwsAangepast

Dierenartsen kijken mee met bijvoederen in Oostvaardersplassen

Er gaan toch onafhankelijke dierenartsen naar de grote grazers in de Oostvaardersplassen. Zij gaan samen met de vaste dierenarts van de Oostvaardersplassen het bijvoeren in de gaten houden.

Sinds 1 maart gooit Staatsbosbeheer extra hooi op een aantal plekken, om de grote grazers de winter door te helpen. De dieren hebben het moeilijk, en een aantal komt om door voedselgebrek. Onder druk van actievoerders heeft de provincie besloten om bij te voeren.

Om het bijvoeren zo goed mogelijk te doen, wordt dagelijks door de vaste dierenarts gekeken of er niet te veel of te weinig hooi wordt verspreid, en of dat op de goede plekken gebeurt. In eerste instantie waren er een paar koude, winderige plaatsen waar de dieren niet naartoe gingen. Inmiddels wordt op tien locaties bijgevoerd.

Ook die tien plaatsen worden dagelijks door de dierenarts bekeken, schrijft Omroep Flevoland. Twee onafhankelijke artsen gaan voortaan met de controle mee. In principe blijft het bijvoeren gebeuren tot eind april.

Morgen houden actievoerders een nieuwe protestactie. Ze gaan zich dan vastbinden aan hekken langs de Oostvaardersplassen.

Advertentie via Ster.nl