NOS NieuwsAangepast

Belastingadviseur van Linda de Mol en Afrojack ontkent fraude

De belastingadviseur die verdacht wordt van het opzetten van dubieuze buitenlandconstructies herkent zich niet in de verdenking. Dat heeft de advocaat van Frank B. laten weten aan Quote.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft B. bekende Nederlanders op papier laten emigreren. Ook zou hij vennootschappen hebben opgericht in belastingparadijzen zoals Cyprus en valse belastingaangiften hebben gedaan. Allemaal om miljoenen euro's uit het zicht van de Belastingdienst te houden, stelt het OM.

In de verklaring van de advocaat staat dat de belastingadviseur zich heeft gehouden aan de geldende wet- en regelgeving. Ook betreurt de fiscalist volgens zijn advocaat dat namen van zijn cliënten rondzingen in de media. Onder meer Linda de Mol en de dj's Afrojack en Tiësto behoren tot zijn klanten.

De advocaat benadrukt verder dat de belastingadviseur wil meewerken aan het onderzoek "om de ontstane misverstanden op de kortst mogelijke termijn op te lossen".

Inval

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) doorzocht dinsdag een kantoor van de belastingadviseur in Amsterdam en zijn woning. Daarbij werd administratie in beslag genomen.

De FIOD onderzoekt ook de mogelijke betrokkenheid van klanten van de belastingadviseur. Ook zij kunnen als verdachte aangemerkt worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl