NOS SchaatsenAangepast

Justlease stapt uit schaatssport en ontkent uitspraak over Wüst

'Wij hebben nooit gezegd dat Wüst te oud is'

Verwarring alom. Afgelopen maandag vertrouwde Justlease website schaatsen.nl nog toe te overwegen door te gaan als schaatssponsor, een dag later bleek in die door trainer Rutger Tijssen geleide ploeg in ieder geval geen ruimte meer te zijn voor de 'oude' Ireen Wüst en vandaag is bekend geworden dat het autoleasebedrijf helemaal stopt als geldschieter.

"Wij betreuren de commotie over het al dan niet doorgaan van sponsoring van onze kant en de negatieve beeldvorming die rondom Ireen Wüst is ontstaan", zegt Justlease in een persbericht. "Het is jammer dat er gisteren onvolledig nieuws naar buiten is gekomen, waardoor er voorbarige en onjuiste conclusies zijn getrokken."

Wouter olde Heuvel en Rutger Tijssen, coaches van Justlease.nl

Het bedrijf is vooral geschokt door de suggestie dat men Wüst 'te oud' zou vinden. "Het lijkt alsof wij Ireen overboord duwen, maar dat komt niet bij ons vandaan", haast algemeen directeur Rogier van Ewijk van Justlease zich dat misverstand uit de wereld te helpen. "Wij hebben een enorme waardering voor Ireen. Ze is een topatlete, die ook tot heden ten dage enorm presteert. Dus ik weet niet waar dat vandaan komt."

Droom

Van Ewijk benadrukt nog eens dat het zich tweeënhalf jaar geleden heeft verbonden aan de droom van Wüst, die ook op haar vierde Olympische Spelen een gouden medaille hoopte te veroveren. En daarin slaagde de Brabantse, ook tot blijdschap van de sponsor. "Wij zijn er trots op dat Ireen deze unieke missie kon volbrengen."

Maar van begin af aan was het de bedoeling dat Justlease na de Spelen in Pyeongchang en de WK allround in Amsterdam zou stoppen met de sponsoring. Omdat de successen van de afgelopen jaren smaakten naar meer, speelde Van Ewijk even met de gedachten om door te gaan, maar dat idee ging na één oriënterend gesprek alweer van tafel. "Onze visies liepen uiteen. Zij wil twee jaar, wij willen vier jaar en we zijn niet bij elkaar gekomen. Einde project."

En dat betekent dat naast Wüst nu ook onder anderen Jan Blokhuijsen, Antoinette de Jong, Marcel Bosker en Melissa Wijfje zonder ploeg zitten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl