Sponsor Justlease stopt met Wüst: ik ben te oud

Ireen Wüst is hevig teleurgesteld in Justlease. Het bedrijf overweegt om alsnog door te gaan als sponsor in de schaatssport, maar voor de vijfvoudig olympisch kampioene is sowieso geen plek.

Die mededeling kreeg ze van haar coach Rutger Tijssen, een dag voor de start van de WK allround in Amsterdam, nadat ze hem naar zijn plannen gevraagd had. "Hij zei dat ik te oud was. Iedereen kan een andere visie hebben, maar ik ben vooral teleurgesteld in de manier waarop het gebeurd is", zegt Wüst tegen de NOS.

Medio oktober maakten beide partijen bekend na het seizoen uit elkaar te gaan, waarbij Justlease zich terug zou trekken als geldschieter. Het autoleasebedrijf, dat eind 2015 de sponsoring overnam van Team4Gold, lijkt nu van gedachten veranderd en overweegt een samenwerking met onder andere Plantina.

'Mijn kindje'

De 31-jarige Wüst, die zelf het initiatief nam voor de oprichting van het toenmalige Team4Gold, is teleurgesteld dat zij al bij voorbaat aan de kant wordt geschoven. "Het voelt toch een beetje als mijn project, mijn kindje. Zonde dat ik dat niet kan voortzetten. Desondanks ben ik Rutger en Justlease dankbaar. We hebben fantastische jaren gehad."

Ireen Wüst en Rutger Tijssen ANP

Wüst gaat nu de tijd nemen om zich te oriënteren op haar toekomst. "Ik wil sowieso twee jaar door en wellicht worden het er vier. Ik ben nog supergemotiveerd. Ik wil niet stoppen voordat ik een wereldrecord heb gereden."

Justlease bestaat naast Wüst uit onder anderen Jan Blokhuijsen, Antoinette de Jong, Marcel Bosker en Melissa Wijfje. De plannen zijn om het team, behoudens Wüst, intact te houden.

STER reclame