Ireen Wüst en trainer Rutger Tijssen ANP

Rutger Tijssen, de coach van Ireen Wüst, hoorde anderhalve week geleden dat Justlease wellicht toch door wil als sponsor van het schaatsteam, maar dat er dan afscheid genomen zal worden van Ireen Wüst "omdat ze niet in het vierjarenplan past".

"Ireen heeft steeds te kennen gegeven dat ze nog twee jaar door wil gaan", zegt Tijssen op NPO Radio 1. "Ze had al geruchten gehoord en vroeg vlak voor het WK allround of die waar waren. Ik wilde niet liegen en heb aangegeven wat er speelt."

Tijssen: kleine barstjes in de samenwerking met Ireen

De keuze om de 31-jarige Wüst te laten gaan ligt dus niet bij de coach (hij weet zelf namelijk niet of hij doorgaat bij de ploeg), al blijft hij schimmig over waar het besluit dan wel vandaan komt. "Ik denk uiteindelijk de sponsor..."

Gebrekkige communicatie

Wüst is teleurgesteld dat ze weg moet bij de ploeg die ze nota bene zelf oprichtte omdat ze te oud zou zijn, maar vooral over de gebrekkige communicatie. Tijssen: "Er is inderdaad nagelaten om met haar te communiceren over het vervolgplan. Ik had dat zelf na het WK willen doen."

Sponsor Justlease stopt met Wüst: ik ben te oud

De twee hadden tijdens de Spelen nog een goed gesprek en daaruit maakte Wüst op dat ze met elkaar door zouden gaan. "Ik vroeg haar naar haar doelen nu ze op vier Spelen goud heeft behaald, maar niet zozeer om dat samen te doen. Het is van ons beiden niet handig geweest dat we niet concreet naar elkaar toe zijn geweest", aldus Tijssen.

Barstjes in samenwerking

De afgelopen drie jaar werkten Wüst en Tijssen goed samen. Is het nog een mogelijkheid dat hij met haar meegaat naar een andere ploeg? "Ik denk in deze situatie niet meer. Er zijn aannames gemaakt dat ik haar te oud vind, dan komen er kleine barstjes in de samenwerking."

STER reclame