Weghorst: ik hoop iets te kunnen toevoegen bij Oranje

AZ wordt dit seizoen geroemd om zijn bravoure, doortastendheid en leuke voetbal. Maar dat alles ontbrak zondagmiddag in het competitieduel met Feyenoord. Het kwam de Alkmaarders, die nog de hoop koesteren dat ze Ajax van de tweede plaats kunnen verdrijven, op een 2-1 nederlaag te staan in De Kuip.

Teleurstellend, oordeelde AZ-aanvoerder Wout Weghorst, wiens treffer - zijn twaalfde al in competitieverband dit seizoen - te laat kwam om nog een puntje uit Rotterdam mee te kunnen pakken.

De domper volgde op een week waarin de 25-jarige spits juist wat te vieren had: voor het eerst vond hij zijn naam terug in de voorselectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman had hem opgenomen in de groep van 33 spelers, waaruit hij gaat putten voor de oefenwedstrijden tegen Engeland (23 maart in Amsterdam) en Portugal (26 maart in Genève).

Wout Weghorst viert een van zijn doelpunten van dit seizoen Pro Shots

"Het is natuurlijk nog maar een voorselectie", relativeert Weghorst onmiddellijk. "Later deze week (16 maart, red.) wordt de definitieve selectie bekend. Maar ik zou mij ontzettend graag op dat podium willen laten zien en hoop dat ik met mijn manier van spelen iets toe kan voegen. Ik was in ieder geval ontzettend blij en trots dat de bondscoach het ook in mij ziet zitten."

Crescendo

De uitverkiezing, hoe voorlopig dan ook, bevestigt dat het crescendo gaat met de loopbaan van de Twent, die eerder bij FC Emmen en Heracles voetbalde. "Ik heb een missie, ik heb dromen, ik heb doelen. Ik heb het niet altijd voor mogelijk gehouden dat ik zou bereiken wat ik nu bereikt heb, maar ik heb het toch voor elkaar gekregen."

En dat ging niet vanzelf. Het is een typisch geval van loon naar werken. "Natuurlijk, je moet talent hebben en je moet kwaliteit hebben, maar uiteindelijk denk ik dat je in de eerste plaats alles moet geven, dag in dag uit. En dat heb ik gedaan."

Het vervult Weghorst met trots. "Ik ben trots op mezelf, op de weg die ik heb bewandeld. Geloof me: die was niet altijd makkelijk. Ik ben best wel hard voor mezelf. Uiteindelijk zal ik het meest trots zijn als ik...", terwijl hij aarzelt, alsof hij het zich nog nauwelijks kan voorstellen, "...als ik dat oranje shirt mag dragen en mijn minuten in het Nederlands elftal maak."

STER reclame